Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/alexhalk/hikikomori.ro/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Cristina Milea – HIKIKOMORI

Cristina Milea

Cristina Milea

instalație, costume

Cristina a absolvit Facultatea de Arte Plastice și Design secția Scenografie în 2008 și Masteratul în Scenografie în cadrul Universității de Arte Plastice în 2010.
Este pasionată de costumul-instalatie și de principiul reciclării artistice aplicate pe obiect, cât și pe spațiu.
A luat premiul pentru scenografie «Lowendal premiază arta» și  premiul de scenografie Piatra Neamț «Pledez pentru tine(ri)» în 2010.
În artele performative își desfășoară activitatea pe mai multe planuri. A colaborat cu regizori importanți ai teatrului românesc, dintre care amintim pe Alexandru Dabija, Mihai Mănuțiu, Cristi Juncu, Radu Afrim, Cristian Ban, Radu Alexandru Nica, Andreea Vulpe, Peter Schnider, Szabo K Istvan, cât și cu regizori din noua generație: Iris Spiridon, Eugen Gyemant, Olga Macrinici, Horia Suru, Mihaela Panainte, Ștefan Lupu, la spectacole la care a semnat scenografia sau costumele. Cu Florin Fieroiu și Sergiu Matiș (DE) a colaborat la spectacole de dans contemporan și performance-uri. A semnat costumele pentru filmul de lung metraj „Poarta albă” în regia lui Nicolae Margineanu și a realizat instalații vizuale pentru spectacole multimedia (CNDB București,  Konfrontacje Teatralne Festival – Lublin).