Ioana Bodale

memorie video

Ioana este absolventă a Facultății de Arte Plastice, Decorative și Design secția Foto Video în 2015 si secția Grafică în 2008 în cadrul masteratului de Grafică Publicitară al Universității de Arte George Enescu din Iași în 2010. În anul 2008, obține o bursă Erasmus la Facultad de Bellart în Salamanca, Spania.
Activitatea artistică o începe în grafică și fotografie, iar în scurt timp o extinde pe mai multe planuri ca arta video, video mapping, instalații. Creează o varietate de expoziții colective cât și personale în Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Constanța, Suceava.
Începand cu anul 2011, începe colaborări scenografice teatrale cu regizorii Theodor-Cristian Popescu, Radu Afrim, Octavian Jighirgiu, Erwin Simsensohn, Cristi Juncu, Vasea Blohat, Adrian Tamaș, Dumitriana Condurache, Florin Caracala. Artiștii, actorii, scenografii Velica Panduru, Rodica Buzoianu, Nicoleta Lefter, István Téglás, Bogdan Dumitrache, Andrei Cozlac, Daniel Chirilă la ARCUB, MNAC, Teatrul Metropolis, Teatrul Point, Teatrul Național din Iași, Ateneul din Iași.
Ca mentori importanți pot fi menționați Matei Bejenaru, Atena-Elena Simionescu, Dragoș Pătrașcu, Vespazian Ionașcu.